SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Podatki ponudnika storitev

 • Ime ponudnika storitev: Sunny Bee d.o.o. za trgovino in storitve
 • Registrirani sedež ponudnika storitev: Domovinskog rata 60, 21000 Split, Republika Hrvaška
 • Predstavnik/voditelj spletne trgovine: Katarina Homolova
 • Davčna številka: 75009906556
 • ID za DDV: HR 75009906556
 • Matična številka: 060370604
 • Številka vpisa v pristojni register Trgovinskega sodišča v Splitu: Tt-18/10369-2 z dne 11.12.2018
 • Kontakt ponudnika storitev in elektronski naslov, ki se običajno uporablja za vzdrževanje kontaktov z uporabniki: info@casmatino.si
 • Telefonska številka: +386 (0)31 022 257

1. Osnovne določbe

Jamčimo Vam, da boste prejeli vrhunsko storitev in ustvarili maksimalno vrednost za svoj denar.

Uporabnik je fizična ali pravna oseba, ki preko spletne trgovine naroči (da v košarico) en ali več izdelkov in jih plača po povzetju, preko spletnega bančništva, z virmanom (položnico) v banki ali na pošti.

Če so v podatkih o Uporabniku vpisani podatki pravne osebe, se šteje, da je Uporabnik Prava oseba, medtem ko se fizična oseba, katere podatki so vpisani, šteje za pooblaščeno osebo. Prejemnik je oseba, kateri se izdelek dostavi, če je različna od osebe Uporabnika, ki naroča in plača izdelek.

Pod spletno trgovino spadajo spletne strani in spletne trgovine www.casmatino.si, www.casmatino.hr in www.djecje-podloge-casmatino.com v lastništvu podjetja Sunny Bee d.o.o.

Spletna trgovina omogoča Uporabnikom nakup izdelkov preko spleta.

Z uporabo spletne trgovine se Uporabnik zavezuje spoštovati Splošne pogoje in se strinja, da se tudi nanj nanašajo določbe Splošnih pogojev.

S sprejemanjem Splošnih pogojev Uporabnik izjavlja, da so vsi podatki, ki jih je dal o sebi, resnični in popolni, da je poslovno sposoben in da ne obstajajo nikakršne njemu znane omejitve pri naročanju oziroma nakupu izdelkov preko spletne trgovine.

2. Omejitev uporabe in odgovornosti

Uporaba storitev spletne trgovine je dovoljena izključno poslovno sposobnim osebam, starejšim od 18 let. Podjetje Sunny Bee d.o.o. zadržuje pravico prenehanja nudenja storitve, brez predhodne najave Uporabnikom, ki ne spoštujejo določbe Splošnih pogojev.

Uporabnik se obvezuje, da ne bo:

 • uporabljal spletno trgovino na kakršenkoli način, ki je v nasprotju s pozitivnimi predpisi
 • postavljal na strani spletne trgovine ali preko njih distribuiral kakršne koli vsebine, ki nasprotujejo pozitivnim predpisom, vključno s škodljivimi, grozečimi, vznemirjajočimi, vulgarnimi, pornografskimi vsebinami, vsebinami, ki širijo sovraštvo in rasno nestrpnost, vsebinami, ki kršijo tuje pravice, interese in podobno
 • spreminjal, brisal ali uničeval kakršne koli podatke v spletni trgovini
 • uporabljal spletno trgovino za kršitev pravic tretjih oseb, vključno s kršitvijo skrivnosti, pravic intelektualnega lastništva ali drugi pravic ali interesov tretjih oseb
 • uporabljal spletni trgovino za pošiljanje elektronske pošte, ki nasprotuje tem Splošnimi pogoji
 • postavljal ali distribuiral preko spletne trgovine kakršen koli nelegalen softver, vključno z virusi, spywarom, trojanskimi konji in podobnim

Dokumenti, podatki in informacije objavljeni na straneh spletne trgovine se ne smejo reproducirati, distribuirati ali na kakršen koli način uporabljati v komercialne namene brez izrecne privolitve podjetja Sunny Bee d.o.o., ali na kakršen koli način, ki lahko povzroči škodo podjetju Sunny Bee d.o.o. ali kateri koli tretji strani.

Z uporabo vsebine spletne trgovine Uporabnik sprejema vsa tveganja, ki nastanejo iz uporabe le-te in se strinja, da bo uporabljal njeno vsebino izključno za osebno uporabo in na lastno odgovornost.

Podjetje Sunny Bee d.o.o. se v popolnosti odreka vsakršne odgovornosti, ki lahko na kakršen koli način nastane iz uporabo spletne trgovine, ali je na kakršen koli način vezana za njo, za katera koli dejanja Uporabnika z uporabo ali zlorabo vsebine spletne trgovine in za kakršno koli škodo, ki lahko nastane Uporabniku ali kateri koli tretji strani z uporabo ali zlorabo uporabe vsebine spletne trgovine.

Podjetje Sunny Bee d.o.o. zadržuje pravico do ukinitve ali spremembe vsebine spletne trgovine in pravico do omejitve dostopa do spletne trgovine, in sicer brez najave ter ne bo odgovorna za kakršne koli možne posledice, ki izhajajo iz takšnih sprememb, ukinitve ali omejitve.

Podjetje Sunny Bee d.o.o. ni odgovorno niti za kakršne možne posledice, ki izhajajo iz nedostopnosti spletne trgovine zaradi kakršnih koli tehničnih razlogov.

Podjetje Sunny Bee d.o.o. zadržuje pravico do spremembe cen svojih izdelkov ali storitev.

3. Naročanje izdelkov

Spletne strani www.casmatino.si, www.casmatino.hr in www.djecje-podloge-casmatino.com nudijo otroške podloge Casmatino.

Cene so izražene v evrih (EUR) in vključujejo 25% DDV.

Uporabnik da v košarico en ali več izdelkov, navede potrebne podatke za pošiljanje pošiljke, izbere državo, način dostave in pošlje naročilo preko spleta. Po poslanem naročilu bo po e-mailu prejel ponudbo, na kateri so naročeni izdelki in podatki za plačilo. Ponudbo je možno plačati z navadno položnico, preko spletnega bančništva, spletnega plačila z bančno kartico (Visa, Maestro, MasterCard) ali po povzetju. Če je Uporabnik izbral plačilo po povzetju, se podloga pošlje na naslov najkasneje naslednji delovni dan.

Če izberete plačilo na račun, ponudba velja tri (3) delovne dni, znotraj katerih bodo naročeni izdelki rezervirani. Po izteku tega roka ponudba postane neveljavna, podjetju Sunny Bee d.o.o. pa ni potrebno več jamčiti za dostopnost naročenih izdelkov.

4. Dostava

Dostavo vršimo preko dostavne službe GLS Croatia, običajen čas dostave pa znaša 2-3 dni na področju Hrvaške (čas dostave začne teči naslednji delovni dan po prejemu plačila ali po naročilu z izbranim plačilom po povzetju). Pošiljanje v Bosno in Hercegovino, Republiko Srbijo, Makedonijo traja 7-10 dni. Pošiljanje v države EU traja do 7 delovnih dni.

Dostava ni vključena v ceno izdelkov. Cena dostave se generira v izračunu pri izbiri načina plačila. Cena dostave vključuje 25% DDV.

Cena dostave velja za maksimalno 2 podlogi. Cena za več podlog je vezana na cenik GLS Croatia, ceno pa je potrebno preveriti vnaprej (to velja za vse države). Uporabnik mora pri naročilu navesti številko mobitela, na ta način pa bo z avtomatskim sms sporočilom iz GLS sistema informiran o načrtovani dostavi našega izdelka.

5. Izjava o konverziji valute

Vsa plačila bodo izvršena v hrvaški valuti. Zaračunani znesek na računu vaše kreditne kartice se preračuna v lokalno valuto v skladu z menjalnim tečajem združenj kreditnih kartic.

6. Povračilo sredstev

V skladu z Zakonom o zaščiti potrošnikov, v primeru nakupa na daljavo (ko ne gre za oseben prevzem, ampak se blago pošlje z dostavno službo), lahko enostransko razveljavite pogodbo brez navajanja razlogov, in sicer v roku 14 dni od prejema izdelka. Pogodbo lahko enostransko razveljavite z nedvoumno izjavo, v kateri izražate svojo voljo za razveljavitev pogodbe. Obrazec o enostranski razveljavitvi pogodbe sklenjene na daljavo lahko prevzamete tu.

V primeru enostranske razveljavitve pogodbe bomo postopali v skladu Z zakonom o zaščiti potrošnikov in Zakonom o obligacijskih razmerjih. Povračilo plačanega zneska bomo izvršili po tem, ko bo blago vrnjeno. Blago morate vrniti brez odlašanja, najkasneje v roku 14 dni od dne, ko ste nam podali enostransko razveljavitev pogodbe.

Kupec je v skladu z Zakonom o zaščiti potrošnikov dolžan nositi direktne stroške povračila blaga, če izkoristi svojo pravico do enostranske razveljavitve pogodbe, če pa kupec želi, nas lahko kontaktira na tel. +386 (0)31 022 257 ali e-mail naslov: info@casmatino.si zaradi obvestila o načinu, možnostih in pogojih vračila izdelka.

Kupec je v skladu s 77. členom, 5. odstavka Zakona o zaščiti potrošnikov odgovoren za vsako zmanjšanje vrednosti kupljenega izdelka, ki je rezultat rokovanja s kupljenim izdelkom.

V primeru enostranske razveljavitve pogodbe podjetje Sunny Bee d.o.o. sprejema izključno vrnitev izdelka brez kakršne koli minimalne poškodbe, v originalni, nepoškodovani embalaži.

7. Zamenjava blaga in reklamacija

Kupec lahko reklamira izdelek osebno ali pošlje pritožbo s slikami na e-naslov: info@casmatino.si ali prek elektronske povezave na platformo za spletno reševanje sporov med potrošniki in podjetniki na ravni EU ec.europa.eu/consumers/odr. 

Reklamacija se lahko poda le do 24 ur od prevzema podloge, zato je potrebno takoj po prejemu celo podlogo pregledati in takoj prijaviti morebitne napake. Pred pošiljanjem vsako podlogo podrobno pregledamo, pa ni možno, da bi od nas prejeli podlogo s fizično poškodbo. Izdelek NI odporen na mehanične poškodbe in je izdelan iz mehkih materialov (več informacij glede materialov je navedenih ob vsakem izdelku na spletni strani www.casmatino.si – kliknite na zavihek »Material« zaradi varnosti otrok. Zato je možno da poškodbo povzročijo otroci ali dojenčki z nohti ali da nastanejo druge mehanične poškodbe pa tako naknadnih poškodb podobnih značilnosti ni možno reklamirati.

Izdelke ne bi smeli dolgotrajno izpostavljati soncu in neugodnim vremenskim pogojem niti jih hraniti v bližini vira toplote. Kakršnekoli nepravilnosti površine, izbokline in odtisi se ne štejejo za napako, če ni motena celovitost površine.

Če je razlog zamenjave blago z napako, strošek zamenjave nosi podjetje Sunny Bee d.o.o., če pa gre za zamenjavo blaga zaradi želje kupca, kupec nosi strošek pošiljanja blaga.

Prodajalec ni odgovoren za eventualne poškodbe in ostale obveznosti, ki so v domeni dostavne službe, toda v dogovoru z njo bo zagotovil najboljšo možno storitev za vsakega kupca. Če pri prevzemu blaga kupec opazi kakršno koli poškodb, je dolžan podati reklamacijo dostavljavcu na licu mesta in le-to javiti pisno na e-mail: info@casmatino.si

Na vse pripombe in pritožbe bomo odgovorili v roku 7 dni.

Izdelke (vrnitev ali zamenjava) je potrebno dostaviti na naslov: Sunny Bee d.o.o., Domovinskog rata 60, 21000 Split.

8. Pravica do preklica naročila

Tako podjetje (Sunny Bee d.o.o.) kakor tudi kupec imata pravico do razveljavitve pogodbe (preklica naročila) pred pošiljanjem blaga na dostavo, ob povračilu predhodno plačanih sredstev.

Če podjetje (Sunny Bee d.o.o.) iz katerih koli razlogov ne more dostaviti plačano blago, se kupcu ponudi nadomestni artikel, če pa ga kupec ne želi, se plačana sredstva v celoti vrnejo kupcu.

Če kupec želi razveljaviti pogodbo (preklicati naročilo), preden je blago poslano na dostavo, bodo povračila sredstev izvršena v roku 3 (treh) delovnih dni. Če se kupec odloči, da bo preklical naročilo, potem ko je blago poslano na dostavo, bo vrnitev sredstev izvršena v roku 3 (treh) delovnih dni po prejemu vrnjenega blaga s strani kupca, zmanjšana za strošek dostave.

Hrvaško pravo je merodajno za tolmačenje in uporabo pravnih vprašanj vezanih za pogoje uporabe vsebin objavljenih na spletnih straneh www.casmatino.si, stvarno pristojno sodišče v Splitu pa je izključno pristojno za vse zahtevke in spore nastale zaradi uporabe predmetnih vsebin.

9. Sprememba pogojev uporabe

Sunny Bee d.o.o. zadržuje pravico do spremembe teh pogojev uporabe v katerem koli trenutku in brez predhodne najave. Spremembe začnejo veljati v trenutku objave. Obiskovalci spletnih strani so dolžni opaziti te spremembe in se jim pravočasno prilagoditi.

 

Izjava o zaščiti in zbiranju osebnih podatkov

Sunny Bee d.o.o se zavezuje nuditi zaščito osebnih podatkov kupcem na način, da zbira le osnovne podatke o kupcih/uporabnikih, ki so nujni za izpolnjevanje naših obveznosti; informira kupce o načinu uporabe zbranih podatkov, kupcem redno nudi možnost izbire o uporabi njihovih podatkov, vključujoč možnost odločitve, ali želijo ali pač ne, da se njihovo ime odstrani iz seznamov, ki se uporabljajo za marketinške kampanje. Vsi podatki o uporabnikih se strogo čuvajo in so dostopni le zaposlenim, katerim so ti podatki nujni za opravljanje dela. Vsi zaposleni podjetja Sunny Bee d.o.o. in poslovni partnerji so odgovorni za spoštovanje načela zaščite zasebnosti

Preberite celo Izjavo o zaščiti podatkov

V Splitu, 01. marca 2019.

Prenos dokumentov

Splošni pogoji poslovanja podjetja Sunny Bee d.o.o. veljavni od 01.03.2019.